Karlstadt am Main en weer thuis

30 september 2024 - Houten, Nederland

Bad Füssing- Karlstadt am Main 375 km

Camping Am Schwimbad

27 t/m 30 september

In Duitsland wordt aan veel wegen gewerkt. Wij volgen de A3 die verbreed wordt van 3 banen naar 4 banen, een immens karwei. Toch valt het oponthoud mee en rijden we om 3 uur de camping op. We hebben nog een mooi plekje met uitzicht op de Main, waar grote vrachtschepen en cruiseschepen langs varen. Na ons komen nog een aantal campers en caravans. Het is weekend, vanuit de  camping loop je zo naar het stadje met een mooi oud centrum.

Aan weerszijden van de Main liggen op de heuvels de wijngaarden van Frankenland. Naar Würzburg gaat aan de linkeroever een fietspad langs volkstuintjes, boomgaarden en kleine dorpjes. Het is nog koud bij de start maar de zon komt steeds meer door. Vanaf de parkeerplaats voor de stad lopen hordes mensen. Op de oude stenen Mainbrug met uitsparingen en grote beelden is het een drukte van belang, er is bijna geen doorkomen aan. We maken kennis met een Würzburgs fenomeen, het Brücken Schoppen. Met een witte wijn in de hand is de brug, vooral met mooi weer, het ontmoetingspunt van de stad. We lopen even een rondje door de stad. De mooie Altstadt is ook een mooi winkelgebied. Vanwege de grote drukte en de felle zon is het moeilijk foto’s maken, we gaan ook Brücken Schoppen. Terwijl Theo in de rij voor de wijn staat en Wil bij de bakker een broodje haalt, wordt de lucht steeds donkerder en barst er een bui los. Iedereen zoekt een droog plekje en de brug is snel leeg. Na een half uurtje is het weer droog en rijden we weer terug naar Karlstadt. Onderweg halen we uit de wijnautomaat, met legitimatie, een fles voor vanmiddag. Würzburg is zeker nog een langer bezoek waard.

Mist zorgt ervoor dat we de eerste uren buiten niets zien. Wanneer de zon eindelijk doorkomt gaan we op pad. Dankzij de ondersteuning en de goede Duitse bewegwijzering fietsen we over de  heuvel met een fantastisch mooie blik op het omliggende landschap naar de Wernradweg en van daar richting Wernfeld. De omliggende velden hebben prachtige kleuren. Onze lunch eten we bij het clubhuis van de visvereniging, heerlijk in het zonnetje. Bij Wernfeld zijn we weer bij de Main, van waar we terug naar Karlstadt fietsen. We sluiten onze reis af met een ijscoupe op het terras van één van de drie ijscafe’s in het centrum. Een mooi einde van weer een geweldige reis.

Karlstadt - Houten 501 km

Het uitzicht op de terugweg wordt steeds slechter. In Duitsland regent het een af en toe, in Nederland regent het stevig door met erg weinig zicht. We zijn blij dat we weer veilig thuis zijn. Nu weer alles uitpakken en ons leventje hier weer oppakken.

Iedereen bedankt voor het volgen en meeleven op onze reis. Tot de volgende reis maar weer.

1. Pieter:
    Wil en Theo,
    Mooie reis verhalen zijn er voorbij gekomen en foto’s, was weer leuk oom jullie zo te volgen.
    Wij zullen meer foto’s zien en verhalen horen.
    In ieder geval wel kom thuis we zien elkaar gauw.😘🤗
  2. Nelleke:
    30 september 2024
    Weer een mooi verslag ! Ik ben Welkom Welkom thuis ! Vanmiddag ook thuis gekomen.Gingen nog droog weg, maar bij Oberhausen begon het toch te regenen. Marja thuis afgezet en door naar Leersum.
  3. Helma Leijte:
    30 september 2024
    Home sweet home, welkom thuis. Na een mooie reis, waar wij ook weer van hebben kunnen genieten, weer heerlijk thuis te zijn. Gauw wat afspreken👍😘
  4. Jacqueline Ribbink:
    Hallo Wil en Theo.
    Weer volop genoten van jullie reisverhaal.Heel interessant.Een hele mooie reis.Groetjes Tante Jacqueline
  5. Mireille:
    30 september 2024
    Fijn dat jullie weer thuis zijn….. ik heb alweer zin in een gezellige avond😘
  6. Tiny:
    30 september 2024
    Mooi reisverslag. Foto's van Wurzburg heel herkenbaar.
  7. Peter en Germa:
    30 september 2024
    Haha, je legitimeren bij een wijnautomaat (Deutsche Grűndlichkeit).
    Weer veilig thuis én een mooie reis gemaakt. We hebben genoten van jullie belevenissen en foto's. We kijken uit naar het fotoboek. Succes daarmee.
  8. Pauli en john:
    1 oktober 2024
    Het zit er alweer op! Jullie hebben weer een prachtige reis gemaakt. Welkom thuis in het regenachtige Nederland :)
  9. Truus:
    1 oktober 2024
    Welkom thuis Wil en Theo en bedankt dat ik steeds mocht genieten van de prachtige verslagen van jullie mooie reis en de foto’s niet te vergeten.
  10. Cees Leijte:
    2 oktober 2024
    Wil en Theo, jullie hebben weer een mooie reis achter de rug en Wil heeft daar prachtig verslag van gedaan. Grappig dat wijn drinken op de brug in Würzburg.
    Zelf moet ik altijd denken bij Würzburg aan zo’n 20 jaar geleden toen we daar 3 uur hebben stilgestaan op de snelweg.
  11. Wil:
    2 oktober 2024
    Idd staat daar vaak file. Volgende keer even pauzeren op de brug 😉